Nuku yö ulkona 26.8.2023 Asikkalassa

Tulehan mukaan nukkumaan kesäyö ulkona Asikkalan maatalousoppilaitoksen rantaan!

Lisätiedot tulevat tänne.

Lisäksi mahdollisuus retkeen Sysmästä kohteeseen, lisätiedot tästä (pdf).

Ilta-aurinko

 

Kesän 2022 Nuku Yö ulkona jäi mieleen 

Helsinkiläinen Anne Kemppainen osallistui viime vuonna Tiirismaan Ladun järjestämään Nuku yö ulkona-tapahtumaan Hämeenkosken leirimajalla. Tapahtuman tarkoituksena tuoda ihmiset luontoon Suomen luonnon päivänä.

Anne halusi osallistua tapahtumaan ja nukkua yön ulkona nauttiakseen Suomen kesästä ja raikkaasta ilmasta. Tapahtuma oli myös turvallinen tapa aloittelevalle retkeilijälle päästä yöpymään luonnon helmassa. ”Ulkona nukkuminen on aina elämys. Nytkin aamuyön vessareissulla usva leijaili järven yllä ja nouseva aurinko värjäsi taivaanrantaa”, Anne summaa.

Hämeenkoskella tapahtumaan osallistui yhteensä 57 osallistujaa. Mukana oli perheitä, pariskuntia ja aikuisia. Yleisin majoite oli teltta tai riippumatto. Majoittumisen lisäksi Nuku yö ulkona -tapahtumassa pääsi saunomaan, grillaamaan ja liikkumaan luonnossa. Iltapalaa ja aamupalaa oli mahdollista nauttia pientä maksua vastaan sisätiloissa.

Erityisesti Annelle jäi tapahtumasta mieleen Hämeenkosken luonnon kauneus, lämmin järvivesi iltauinnilla ja tapahtuman järjestäneiden vapaaehtoisten lämpö. Vapaaehtoiset saivat kaikki tuntemaan tervetulleiksi ja hyvä yhteishenki näkyi myös tapahtumaan osallistuville. ”Jos haluat kivaan, luonnonläheiseen kesätapahtumaan tänä kesänä, ilmoittaudu mukaan Tiirismaan Ladun nuku yö ulkona tapahtumaan 26.8.2023 Asikkalassa”, Anne kehoittaa.

Uimasilteen!
Nuotiorinki