Retkeilytoiminta

Tiirismaan Latu järjestää vuosittain lyhyitä retkiä ja vaelluksia, joissa voi virkistäytyä luonnon keskellä ja irtautua arjen kiireistä. Retkeily tapahtuu patikoiden, lumiliukuillen tai lumikenkäillen, miksei maastopyörälläkin.

Koulutetut Rakastu retkeilyyn -ohjaajat (Tiina, Sonja, Hanna, Sari ja Päivi) järjestävät resurssien mukaan patikointeja, liukulumi- ja lumikenkäretkiä, yöpymisiä ulkona ynnä muuta mukavaa. Retkistä ilmoitetaan pääosin Facebookissa, sekä sivujen tapahtumakalenterissa.

Olethan Sinä yhteydessä, jos haluat vetää retken tuntemaasi (lähi)maastoon. Retken vetäjän ei tarvitse olla koulutettu, kuka tahansa voi vetää! Mukaasi saat tueksi Tiirismaan Ladun vakikävijän, joten yksin ei tarvitse touhuta!


Suomi on retkeilyn aarrearkku, jossa löytyy oivia retkikohteita lähialueiden metsistä ja suoalueista,  jokia ja järvialueita sekä kansallispuistoja. Suomessa on 41 kansallispuistoa, joissa voi ihastella upeita vanhoja aarnimetsiä, vanhoja metsien-, soiden- tai harjujensuojelukohteita, kauniita luonnontilaisia soita, järviluontomme välkettä, komeita jokilaaksoja, kansallisromanttisia vaarajonoja ja avaria tunturipaljakoita.

Kaikki Metsähallituksen ylläpitämät retkikohteet löydät luontoon.fi-sivuston retkikohdehausta. Luethan myös kyseisen retkikohteen Ohjeet ja säännöt sekä Palvelut!

Retkeily sopii kaikille: sopivissa olosuhteissa se on riittävän helppoa jopa perheen pienimmille ja huonokuntoisimmille, mutta retkeilijän niin halutessa laji tarjoaa haastetta koko loppuelämäksi.