Retkeily

Tiirismaan Latu järjestää vuosittain lyhyitä retkiä ja vaelluksia, joissa voi virkistäytyä luonnon keskellä ja irtautua arjen kiireistä. Retkeily tapahtuu patikoiden, hiihtäen tai lumikenkäillen.

Suomi on retkeilyn aarrearkku, jossa löytyy oivia retkikohteita lähialueiden metsistä ja suoalueista,  jokia ja järvialueita sekä kansallispuistoja. Suomessa on 41 kansallispuistoa, joissa voi ihastella upeita vanhoja aarnimetsiä, vanhoja metsien-, soiden- tai harjujensuojelukohteita, kauniita luonnontilaisia soita, järviluontomme välkettä, komeita jokilaaksoja, kansallisromanttisia vaarajonoja ja avaria tunturipaljakoita.

Kaikki Metsähallituksen ylläpitämät retkikohteet löydät luontoon.fi-sivuston retkikohdehausta. Luethan myös kyseisen retkikohteen Ohjeet ja säännöt sekä Palvelut!

Retkeily sopii kaikille: sopivissa olosuhteissa se on riittävän helppoa jopa perheen pienimmille ja huonokuntoisimmille, mutta retkeilijän niin halutessa laji tarjoaa haastetta koko loppuelämäksi.


Tiirismaan Latu aloittaa 2022 retki-illat.

Ensimmäinen kerta Tiiristuvalla ti 3.5.2022, aihe retkikeittimet.

Keskustellaan aiheista, vertaillaan kokemuksia ja opitaan uutta!

Iltoja pitävät Tiina, Sonja ja Hanna (polkuohjaajat).

Facebookin retkiryhmässä Tallaajat/Tiirismaan Latu ilmoitellaan jatkoja!


To 12.5. suunnistamisen ja kartanluvun merkeissä. Paikka Hollolan kirjasto ja ulkona lähiseudulla.

Ma 16.5. klo 17.45, suunnistuskartalla ja kompassilla Raviksella.

Lauantaina 21.5. päiväretki läheiselle kallioille klo 9.45-13. Paikkana Havukallio, Hollola. Parkkipaikka uuden paloaseman takana, Paassillantie.

Ma 23.5.  suunnistettiin Riihelässä K-supermarketin pihasta. Jatkossa omatoimisesti iltarasteille (Hollolan ja Lahden suunnistajat sekä Taimen rastit)!

Keskiviikkona 1.6. klo 17-20 oltiin sisätiloissa Kärpäsen kirjastolla. Aiheina retkimuona(=mitä syödä retkellä/vaelluksella), rinkat, makuupussit/alustat(ohjaajat tuovat omiaan).

Retkelle-päivän päiväretki la 11.6. vedettiin päiväretkenä Hollolassa!

Majoitteita katseltiin tiistaina 14.6.  Vähä-Tiilijärven rannalla!

Jatketaan syksyllä