Tiirismaan 53. laturetki

Rakastu hiihtoon!

53. Tiirismaan Hiihto -laturetki sunnuntaina 30.1.2022 hiihdetään omatoimihiihtona

Arvonta suoritetaan keskiviikkona. Yhteensä laturetkeen osallistui reilu 200 hiihtäjää, Kiitos osallistuneille!

Arvonnassa voittivat:

 • Custom ski-lahjakortti 30e (nouto Customista)
  • Antti A/Helsinki
  • Olli L/Lahti
  • Essi A/Lahti
  • Mikael M/Vantaa
 • Järvisen pyörä ja suksi, suksihuolto
  • Arto K/Lahti
  • Antti L/Hollola
  • Anja A/Lahti
 • Startex-suksivoide
  • Helena K/Hollola
  • Kari P/Lahti
  • Anne H/Lahti
  • Marja T/Lahti
  • Annukka L/Lahti
 • Tiiristuvan mehukortit 20e
  • Vuokko K/Hollola
  • Sanna P/Lahti
  • Evelina H/Lahti
  • Leena H/Lahti
 • Palkinnot noudetaan Custom ski-lahjakortteja lukuunottamatta Tiiristuvalta!
 • Voittaneille ilmoitetaan sähköpostitse.

Tiirismaan Latu ry järjestää tänäkin vuonna perinteikkään laturetken. Laturetkipäivä sijoittuu nyt Kansallisen Hiihtopäivän viikonlopulle.

Tiirismaan Hiihto hiihdetään tänä vuonna omatoimisena ”etälaturetkenä”. Reitit kiertelevät Hollolan Heinsuon, Työtjärven ja Varrassuon kautta Tiiristuvalle. Lahden Tapanilasta reitti viitoitetaan Messilän kautta Tiirismaalle ja takaisin päälatuverkostoon.

Laturetkelle ilmoittaudutaan ennakkoon nettilinkillä ja myös ”maalileimaus” tehdään nettilinkillä. Hiihtäminen tapahtuu omatoimisesti tapahtumapäivänä ja ilmoitettuina kellonaikoina. Hiihtäjä voi itse valita lähtöpisteensä, hiihdettävän reitin ja matkan. Hiihtotavat ovat perinteinen ja vapaa.

Laturetkipäivänä latukioski Tiiristupa palvelee hiihtäjiä klo 9-16 monipuolisella valikoimallaan (mm. mehua, kahvia, kaakaota, pullaa, makkaraa, suklaata, mustikkakeittoa, urheilujuomaa). Maksutapoina Tiiristuvalla käyvät käteinen ja kortti. Tiiristuvalla on nuotiopaikka makkaranpaistoon ja suksivoiteitakin on käytettävissä.

Varrassuon-Työtjärven suunnalle pystytetään toinen mehupiste, joka on avoinna 9.30-14.30.

Laturetken reitit viitoitetaan kuten ennenkin oransseilla nuoliviitoilla, joissa teksti Tiirismaan Latu. Reittivaihtoehtoja on tarjolla muutamasta kilometristä yli 30 kilometrin lenkkiin. Reitit ja niiden pituudet varmistuvat lähipäivien lumi- ja latutilanteen mukaan. Reittitiedot julkaistaan muutamaa päivää ennen laturetkeä Tiirismaan Ladun nettisivuilla ja facebookissa sekä Tiiristuvan ilmoitustaululla.

Lähtöpaikan voit valita itse. Hyviä lähtöpaikkoja viitoitetuille reiteille ovat mm. Heinsuon urheilukeskus, Messilä ja Tapanilan hiihtomaja. Varrassuon – Työtjärven laduille pääset myös Tiilikankaan koululta. Voit lähteä hiihtämään myös Lahden Urheilukeskuksesta tai Ravikselta, mutta yhdysreittiä Tapanilaan ei ole erikseen viitoitettu laturetkiviitoilla. Ladulle voit tulla myös suoraan reitin varrelta tai esim. Tiilijärventien tai Televisiotien P-paikoilta.

Lähikontaktien välttämiseksi perinteisiä ”miehitettyjä ilmoittautumispisteitä” ei nyt käytetä. Ellet halua ilmoittautua verkossa, Tiiristuvalla voit ilmoittautua kirjoittamalla osallistumiskupongin ulkopisteellä.

MITEN OSALLISTUN?

 1. Tule mukaan vain ehdottomasti terveenä. Huolehdi turvaväleistä sekä hiihtoladulla että lähtö- ja huoltopisteillä!
 2. Ilmoittaudu ennen hiihtoasi nettilinkillä, joka on avoinna pe 28.1. aamusta sunnuntaihin 30.1. klo 14 asti. Tiiristuvalla ilmoittautuminen vain sunnuntaina. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostiisi ”maalilomakkeen”, jolla hiihdon jälkeen kuittaat laturetkisuorituksesi. Jos lomake ei tule heti, malta, se voi tulla viiveellä. Tarkista myös roskapostikansio kummassakin tapauksessa.
 3. Hiihdä laturetkipäivän aikana merkittyä laturetkireittiä haluamasi matka, haluamallasi tyylillä ja vauhdilla. Ota rennosti ja nauti ulkoilusta!
 4. Taukopaikalla ja kioskijonossa pidä riittävä turvaväli muihin hiihtäjiin. Tiiristuvalle laitetaan lisätulipaikka, jotta useampi mahtuu tauolle. Kun olet levähtänyt, annathan tilaa seuraaville.
 5. Mittaa hiihtämäsi matka puhelimen tai älykellon sovelluksella. Vaihtoehtoisesti laske hiihtomatkasi latukartalta tai arvioi matka.
 6. Palattuasi kuittaa laturetkisuorituksesi saamallasi sähköpostilinkillä (ohjelman ruuhkautuessa linkki voi tulla vasta myöhemminkin, jopa seuraavana päivänä)– ehdit silti arvontaan).
 7. Huolla itsesi ja lepää hyvän ulkoilupäivän jälkeen!

MIKSI OSALLISTUA?

 1. Olet ylläpitämässä pitkää perinnettä. Tiirismaan Hiihto järjestetään jo 53. kerran!
 2. Osallistut laturetkipalkintojen arvontaan (mm. lahjakortteja)
 3. Osallistujana olet tapahtumavakuutuksen piirissä
 4. Saat hyvinvointia, kuntoa ja terveyttä talvisesta luonnosta ja ulkoilusta
 5. Nujerretaan yhdessä tämä poikkeuksellinen aika! Nautitaan talvesta ja hiihtämisen riemusta kaikesta huolimatta!

Olet siis 53. Tiirismaan Hiihto -laturetken osallistuja, kun ilmoittaudut ennakkoon, hiihdät laturetkipäivänä laturetkireitillä JA kuittaat suorituksesi maalilomakkeella.

Ellet ole ilmoittautunut ennakkoon TAI et kuittaa tietoja maalilomakkeelle, et ole laturetken osallistuja. Et siis ole vakuutuksen piirissä etkä osallistu arvontoihin. Hiihtää voit toki silti! Ladut ovat tavalliseen tapaan avoinna kaikille ja Tiiristupa palvelee kaikkia hiihtäjiä.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi perinteinen perheiden lumiseikkailutapahtuma Heinsuolla on jouduttu perumaan tältä vuodelta.


TERVEYSTURVALLISESTI!

 1. Vastaat itse yleisten terveysmääräysten noudattamisesta: tule laturetkelle vain ehdottoman terveenä ja pidä turvavälejä. Yski, niistä ja aivasta siten, ettei edessä tai takana hiihtävä tai vastaantuleva ole lähellä. Nenäliinat omaan taskuun tai roskiksiin, ei luontoon! Huoltopisteillä odota vuoroasi turvavälein. Tauon ajaksi siirry sivummalle ja vältä oman perheen tai seurueen ulkopuolisia lähikontakteja.
 2. Tietosuoja: Yhteystietojasi käytetään vain laturetkipalkintojen arvontaan ja tiedot hävitetään arvonnan jälkeen. Voitoista ja niiden noutamisesta ilmoitetaan sähköpostilla, käytä siis voimassa olevaa sähköpostiosoitetta.

Laturetken järjestää Tiirismaan Latu ry. Pidätämme oikeuden mahdollisista viranomaismääräyksistä tai sääolosuhteista johtuviin muutoksiin.

Lisätietoja: pj Hannu Backman 044-3320232

Yhteistyössä: Start SkiWax, PeltonenSki, Sinuhe, Hollolan kunta/liikuntatoimi

Lue lisää Kansallisesta Hiihtopäivästä