Geokätköily

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten harrastajien piilottamia geokätköjä puhelimen, gps-laitteen tai kartan avulla. Kätköjen etsiminen sopii kaikenikäisille ulkoilijoille. Geokätköjä on kaikkialla – kaupungeissa, metsissä, saarissa ja rannoilla.  Parhaimmillaan geokätköily on mukavaa ulkona liikkumista yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Haastetta kaipaaville on runsaasti kätköjä, joissa joutuu ponnistelemaan, kiipeilemään, konttaamaan ja jopa ryömimään.

Geokätköilyssä käytetään apuna satelliittipaikannusta. Kätköjen tiedot haetaan joko internetistä kätköilijöiden nettisivuilta tai älypuhelimen geokätköily -sovelluksella. Kätköt on myös luokitettu maaston vaikeuden mukaan viiteen luokkaan.

Annettujen koordinaattien, kätkön tyyppitietojen ja maaston vaikeusasteen sekä muiden vinkkien avulla etsitään piilotettu rasia, joka sisältää lokikirjan. Käynti merkitään lokikirjaan ja etsinnän tulos kirjataan myös geocaching.com -nettisivuille. Kätköilyä harrastamaton henkilö eli ”jästi” ei yleensä huomaa maastossa olevia kätköjä, sillä ne on yleensä sijoitettu näkymättömiin, kuten kiven- tai puunkoloon tai sillan rakenteisiin.

Näin aloitat geokätköilyn


Geokätköilysivustoja