Tulevat matkat 2024


Tiirismaan Latu ry:n hallitus on linjannut, että yhdistyksen järjestämiin maksullisiin matkoihin ja retkiin edellytetään Tiirismaan Ladun tai muun Suomen Ladun jäsenyhdistyksen jäsenyyttä. Tämä koskee myös perheenjäseniä.

Ensisijaisesti haluamme, että järjestetyt maksulliset retket ja matkat ovat jäsenetu yhdistyksemme jäsenille. Päätöksen taustalla on lisäksi Aluehallintoviraston ja verottajan linjaus yhdistysten maksullisten retkien järjestämisestä.

Suomen Latu ry on tiedottanut asiasta uutiskirjeessään viime vuonna.

Paikallistasolla tapahtuvaan, avoimeen toimintaan toivotamme tervetulleiksi edelleen kaikki myös ei-jäsenemme. Toki säännöllisessä osallistumisessa suosittelemme liittymään yhdistyksen jäseneksi, jolloin käytettävissä ovat kaikki sekä yhdistyksen että Suomen Ladun jäsenedut.


KEVÄINEN KANSALLISPUISTORETKI ULKO-TAMMIOON LA 4.5.2024

TÄYNNÄ 15.3.2024. Peruutuspaikkoja voi kysyä huhtikuussa.

Itäisen Suomenlahden helmi Ulko-Tammion saari on kuin koko Suomenlahden saaristo pienoiskoossa. Sen upea luonto pitää sisällään kuivaa kangasmetsää, rehevää lehtoa, kirkkaita vesiä ja karuja kalliomaisemia. Sota-ajoista muistuttavat kaksi tykkiä, tunneli kallion läpi ja keskeneräiseksi jäänyt kalliosuoja, jossa nykyisin on hiljentymispaikka.

Ulko-Tammio sijaitsee maamme kaakkoisrajalla, vain 5–6 km rajavyöhykkeeltä. Saari on asumaton ja kätkee suojiinsa harvinaisia lintuja ja kasveja. Sen kallioluodoilla ja tyynten lahtien rehevissä poukamissa pääset patikoimaan hyvin merkityillä luontopoluilla. Saaren lintutornista avautuu upea näkymä Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon aina Venäjän puolella sijaitsevaan Suursaareen saakka. Lintutornin lisäksi saarella on myös Rajavartioston torni partiomajoineen.

Matkailutoimittajien Kilta on valinnut Ulko-Tammion lähisaarineen vuoden 2024 kotimaan matkailukohteeksi. Tähän kohteeseen lähdemme nyt tutustumaan päiväretkellä.

Lähtö on aamulla varhain bussilla Hollolasta Sovituksen kirkon edestä noin 6:45 ja Lahdesta matkakeskuksen D-pysäkiltä 7:00. Takaisin Lahteen/ Hollolaan palaamme noin klo 20. Ilmoittautuneet saavat tarkemman aikataulun maksuohjeiden kera myöhemmin. Kerro ilmoittautuessasi, mistä nouset bussiin. Matkan hinta on 120 €.

Laiva Ulko-Tammioon lähtee Kotkasta Sapokan laiturista klo 9 ja merimatka kestää noin 2 tuntia. Matkan aikana laivan henkilökunta kertoo reitin varren näkymistä ja aluksen kahvio on auki. Paluumatkalla ruokailemme laivalla. Kerro ilmoittautuessasi mahdolliset allergiat ja muut rajoitteet. Ruoka sisältyy matkan hintaan.

Aikaa saareen tutustumiseen on neljä tuntia. Saaressa on kaksi katettua grillipaikkaa evästelyyn, ulkohuussit ja pieni autiotupakin. Omat eväät mukaan. Maasto ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut terhi.k.koivisto(at)gmail.com tai 0400-939 690 10.4.2024 mennessä, mieluummin maaliskuun loppuun mennessä.


RUSKAVIIKOLLA vk 37/2024 ENONTEKIÖLLE

Tulevana syksynä ruskamatka suuntautuu Enontekiölle. Vaeltajat suuntaavat rauhalliseen Pöyrisjärven erämaahan Norjan rajan tuntumaan. Maasto on loivasti kumpuilevaa, ja helppoa vaeltaa, kunhan välttää menemästä soille. Pöyrisjärven tuntumassa on hienoja hiekkadyynejä ja seudun ainoa autio- ja varaustupa, josta olemme varanneet petipaikkoja parille yölle. Muut yöt vietämme teltoissa. Merkitsemättömiä polkuja on runsaasti, joten kartanluku- ja suunnistustaitoa tarvitaan. Bussi vie Näkkälään ja myös noutaa vaeltajat sieltä. luontoon.fi/poyrisjarvi

Vaihtoehtoisesti voit jäädä bussista esim. Särkijärvellä ja vaeltaa Pallaksen kautta Hettaan. Reitillä on useita tupia, mutta myös vaeltajia siellä on tuohon aikaan runsaasti.

Hetan ympäristössä päiväretkeläisille riittää lyhyempiä polkuja ja yrittäjien venekyydillä voit käydä kauempanakin. Hetassa sijaitsee myös Tunturi-Lapin luontokeskus. Toinen vaihtoehto päiväretkeläisille on jäädä kyydistä jo Äkäslompolossa ja hankkia sieltä majoitus omatoimisesti. Ajamme mennen tullen Äkäslompolon kautta.

Lähtö pe-iltana 6.9.2024 ja paluu la-iltana 14.9.2024

Hollolan uimahallin p-paikalta   klo 20:00

Lahden matkakeskuksesta        klo 20:30

Jyväskylän matkakeskuksesta klo 22:45

Päiväretkeläisille on varattu huonemajoitus puolihoidolla (runsas aamiainen, päivällinen pitopöydästä, sauna, liinavaatteet) Hetan Majatalosta, joka täyttää v. 2024 100 vuotta. Myös mökkejä on varattu sekä Ounaslomasta, että Hetan Lomakylästä. Pyydä hintatiedot, tai lue ne kotisivuilta https://tiirismaanlatu.suomenlatu.org/

Majoitusvaihtoehdot

HUOM!  Majoitukseen haluavat, ilmoittautumisia toivotaan hyvissä ajoin. Kaikki majapaikat eivät ota ennakkovarauksia, vaan myydään kysynnän mukaan.

Hetan Majatalosta on varattu vaeltajille pe-la yön majoitus sopuhintaan ennen paluumatkaa, eli vaeltajilta toivotaan myös ilmoittautumisia viimeistään kesäkuussa. Myöhemmin ilmoittautuville lattiamajoitus, jos paikat loppuvat kesken.

Kuljetuksen hinta tarkentuu myöhemmin lähtijöiden määrän mukaan, ollen max 200 €/ hlö. Bussin paikat täytetään varausjärjestyksessä. Suositellaan peruutusturvan sisältävää matkavakuutusta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: terhi.k.koivisto(at)gmail.com ja 0400-939 690