Tulevat matkat ja retket 2022

Ruskaretki vk 37/ 2022  Paistuntureiden tuntumaan

Syksyisen luonnon väriloistoon matkaamme tänä vuonna Paistuntureiden suunnalle Utsjoen eteläosiin. Vaellusmaastoina Paistuntureiden lisäksi on tarjolla myös Muotkatunturit, Kevon kierros ja tietysti UKK-puisto. Yksin ei tarvitse lähteä vaeltamaan, vaan etsitään sopiva ryhmä kaikille.

Päiväretkeilijöiden tukikohdaksi on varattu Suomen Ladun erämainen Akumaja, jonne on taivallettava reilu 3 km maantien varresta jalkaisin. Majalla on aurinkokennolla toimivat led-valot ja tuuligeneraattori tuottamassa virtaa esim. puhelimen lataukseen. Hella ja jääkaappi toimivat kaasulla. Omat liinavaatteet ja pyyhkeet mukaan. Makuupussikaan ei ole pahitteeksi, sillä peitteinä on vain ohuet viltit.

Majan ympäristössä on hyvät päiväretkimahdollisuudet ja päivän hiet voi huuhtoa illalla rantasaunassa. Hannu B opastaa päiväretket ja Timo R:n kanssa voit lähteä yön yli-telttaretkelle. Nyt on mainio tilaisuus kokeilla vaeltamista ohjatusti lyhyellä minivaelluksella.

Kaamasmukassa Kaktsavarrin Erämajoilla on myös mahdollista majoittua ja retkeillä omin päin (4 h mökki à 600 €/ 6 vrk). Saariselältä ja Kiilopäältä majoitusvaraukset omatoimisesti.

Kaikille vaeltajille ja Akumajalla ja Kaktsavarrissa majoittuville on varattu kotimatkaa edeltävälle yölle majoitus Tievatuvalta 4–5 hengen huoneissa (50 €/ hlö sis. liinavaatteet, sauna, päivällinen ja aamiainen).

Lähtö pe 9.9.2022 Hollolan uimahallilta klo 19:00

Lahden matkakeskuksesta klo 19:30

Jyväskylän matkakeskuksesta noin klo 21:50

Paluu la 17.9.2022

Bussikuljetuksen hinta max 200 €/ hlö ja Akumajan majoitus henkilöluvun mukaan 80–100 €/ hlö. Maksuohjeet saatte myöhemmin.

Totuttuun tapaan pidetään elokuussa suunnittelupalaveri Messilässä. Uusille vaeltajille järjestetään tarvittaessa varusteinfo jo aiemmin. Näistä ilmoitetaan erikseen ilmoittautuneille.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com, 0400-939 690

Ilmoittauduthan viimeistään heinäkuun loppuun mennessä.


Retki Bengtskär – Tammisaari 14. – 15.5. 2022

TÄYNNÄ
Kuvaus:Lauantai 14.5. 2022Lähtö Bengtskäriin–
Hollola klo 6:15, Sovituksen kirkon edestä–
Lahti klo 6:30, Marolankadun turistipysäkkiPerillä Kemiönsaaren Kasnäsissä viimeistään klo 10:45, mahdollinen kahvipaussi matkanedistymisen mukaan.Laivamatka Kasnäsistä klo 11:00 Bengtskäriin n. klo 12:30.Perillä majakalla opastus ja lounas sekä omatoimista tutustumista.Paluu majakalta klo 15:15 Kasnäsiin n. klo 16:45.Välittömästi lähtö Tammisaareen, jossa majoittuminen Motel Marineen n. klo 19.Päivällinen Motellilla (motelmarine.fi) halukkaille, ei sisälly retkimaksuun. Ruokailijoidenmäärä selvitetään erikseen.Sunnuntai 15.5.2022Aamiainen motellilla klo 7 – 9.Tutustumiskävely Tammisaaressa klo 9 – 10, mahdollisesti opastettuna.Lähtö Fiskarsiin klo 10. Lounasmahdollisuus siellä, paikka ja aika vielä avoin.Omatoiminen tutustuminen ruukkialueeseen (fiskarsvillage.fi)Lähtö Lohjalle klo 13.Tutustuminen Tytyrin elämyskaivokseen klo 14 – 15:30.Lähtö Päijät-Hämeeseen kierroksen jälkeen, kahvipaussi esim. Koivulan KartanollaLohjalla.Saapuminen Lahteen n. klo 18 ja sen jälkeen Hollolaan.

Matkan hinta on n.200 €/henkilö, hinta tarkentuuosanottajamäärän mukaan.Hinta sisältää bussimatkat, majakkamatkan ruokailuineen,majoituksen aamiaisineen, mahdollisen opastuksenTammisaaressa, yhteislounaan Fiskarsissa sekä Tytyrinkaivoskierroksen. Tytyrin kaivoskierrokselle tarvitaankoronapassi.

Hinta ei sisällä ruokailua Tammisaaressa eikäkahvipausseissa.Maksu peritään jälkikäteen, paluumatkalla annan tarkemmanhinnan ja maksuosoitteen.
Ilmoittautumiset ja tarkemmat kyselyt: Timo Korvenoja timo.korvenoja@live.com
p. 0407547420 , Whats App


Hiihtoviikko Kilpisjärvellä 2022, vk 15

 • Ensi kevään hiihtoviikkomme on perinteiseen tapaan viikolla 15, joka nyt osuu pääsiäisen alle.
 • Huhtikuussa hanget ovat parhaimmillaan, ja päivässä riittää valoisaa aikaa enemmän, kuin jaksamme hiihtää. Olemme laittaneet ”tilaukseen” hyvät hankikannot ja runsaasti auringonpaistetta.
 • Majoitumme Retkeilykeskukseen, aivan Saanan juurelle. Opas vie päiväretkille, tai vaihtoehtoisesti hiihtelet itse omia reittejäsi. Vaeltajille löytyy tuntureilta autio- ja varaustupia niin Suomen, kuin Norjankin puolelta, ja järvillä risteilee latuja tasaisemmasta profiilista pitäville.
 • Sauna on lämpimänä päivittäin, ja rannasta saatat löytää avannonkin. Iltaisin on kaikenlaista pientä ohjelmaa ja/ tai ohjattu venyttely.
 • Paikalliset yrittäjät järjestävät viikon mittaan erilaisia retkiä mm Haltille ja mahdollisesti jäämeren rannalle Tromssaan.Lähdemme pe-iltana 8.4.2022 ja palaamme lauantaina 16.4.2022Hinnat:
 • 2 hengen huone tai mökki 705 €/ hlö
 • 3 hengen mökki 630 €/ hlö
 • 4 hengen mökki 600 €/ hlöHinta sisältää edestakaisen bussimatkan, majoituksen, liinavaatteet, aamiaiset, retkieväät, päivälliset buffet-pöydästä, saunan päivittäin ja hiihto-oppaan palvelut.
  Bussiin pääset Helsingistä, Lahdesta, Jyväskylästä ja matkan varrelta.
  Varaathan matkasi hyvissä ajoin, mieluiten vuoden loppuun mennessä! Paikat täytetään varausjärjestyksessä.Tiedustelut ja varaukset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com tai 0400-939 690

 


Menneet 2021

Ruskamatka viikolla 37/2021 Saariselän suunnalle

Syksyn parhaaseen ruska-aikaan suuntaamme jälleen pohjoiseen, tällä kertaa Saariselän tuntureille ja UKK-puistoon. Maastoon voit lähteä Kiilopäältä tai Saariselältä. Jos on tarpeeksi kiinnostuneita pidempään vaellukseen, voi bussi viedä Rajajooseppiin asti, josta vaeltaen Kiilopäälle/ Tievatuvalle.

Lähtö pe 10.9.2021

Hollolan uimahallilta klo 19:30
Lahden matkakeskuksesta klo 20:00
Jyväskylän matkakeskuksesta noin klo 22:15

Paluu la 18.9.2021

Bussikuljetuksen hinta max 170 €/ hlö lähtijöiden määrästä riippuen. Maksutiedot saatte myöhemmin. Jo totuttuun tapaan pidetään elokuussa suunnittelupalaveri Messilässä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com, 0400-939 690

Tapahtuman tiedot

Hiihtoviikko Kilpisjärvellä

BUSSIKULJETUS PERUTTU! Lisätiedot Terhiltä.

Kevään 2021 hiihtoviikkomme on perinteiseen tapaan viikolla 15. Huhtikuussa hanget ovat parhaimmillaan, ja päivässä riittää valoisaa aikaa enemmän, kuin jaksamme hiihtää. Olemme laittaneet ”tilaukseen” hyvät hankikannot ja runsaasti auringonpaistetta.

Toivotaan, että koronatilanne silloin mahdollistaa matkamme.

Lisätietoa HIIHTOVIIKKO KILPISJÄRVELLÄ 2021, VK 15

Tiedustelut ja varaukset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com tai 0400-939 690