Tulevat matkat 2023

Tulevat reissut 2023


Haahkaretki Bengtskäriin 7.5. 2023(huom muuttunut)

Bengtskärin majakkamatka on muuttunut yksipäiväiseksi. Matka on su 7.5.23
Matkaan kuuluu edestakaiset bussimatkat Kemiönsaarelle ja käynti Bengtskärin majakalla
haahkoja tervehtimässä.
Matkan arvioitu hinta on 130 €.
Lähtö aamulla n. klo 7 ja paluu n. klo 21.
Majakkaretki kestää n. kuusi tuntia.
Retki toteutuu jos lähtijöitä on vähintään 20 henkeä.
Ilmoittautumiset: timo.korvenoja@live.com


 Ruskamatka vk 37/2023 Nuorgam

Ruskan väriloistoa lähdemme tänä vuonna ihailemaan Suomen ja EU:n pohjoisimpaan kylään. Päiväretkeläisille on varattu majoitus Nuorgamin Lomakeskuksesta Tenon rannasta. Norjan rajalle on vain kolme kilometriä, avotunturiin pääset vielä nopeammin. Retkeillä voit niin jokirannassa, kuin tunturissakin. Tarjolla on myös vuokrattavia läskipyöriä ja opastettu jokiveneretki. Eväät löytyvät kätevästi hyvätasoisesta lähikaupasta. Niin päiväretkeläisten, kuin vaeltajienkin kannattaa käydä ihmettelemässä kivistä rakennettua venettä Pulmankijärven tien alkupäässä.

Majoittujien tulee ilmoittautua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mielellään jo alkuvuodesta. (Lomakeskuksen toivomus). Majoituksista lähetetään tarkemmat tiedot ilmoittautuneille, samoin ruokapalveluista.

Vaellusmaastot alkavat heti kylän laidalta. Voit esim. tehdä ympyrälenkin Kaldoaivissa tai kulkea viistoon erämaan halki Mieraslompoloon. Norjan puolellekin voit halutessasi suunnata. Toki voit hypätä bussista jo aiemmin ja suunnitella ihan oman reitin. Yksin ei tarvitse lähteä vaeltamaan, vaan etsitään sopiva ryhmä kaikille.

Kaikille vaeltajille ja Nuorgamissa majoittuville on varattu kotimatkaa edeltävälle yölle majoitus Tievatuvalta 4–5 hengen huoneissa (65 €/ hlö sis. liinavaatteet, sauna, päivällinen ja aamiainen). Saariselän ja Kiilopään majoitukset tulee varata omatoimisesti.

Lähtö pe 8.9.2022 Hollolan uimahallilta klo 19:00

Lahden matkakeskuksesta klo 19:30

Jyväskylän matkakeskuksesta noin klo 21:50

Paluu la 16.9.2022

Bussikuljetuksen hinta max 200 €/ hlö Maksuohjeet saatte myöhemmin.

Totuttuun tapaan pidetään elokuussa suunnittelupalaveri Messilässä. Uusille vaeltajille järjestetään tarvittaessa varusteinfo jo aiemmin. Näistä ilmoitetaan erikseen ilmoittautuneille.

Karttakeskuksen kartta Nuorgam + Näätämöjoki ja Sevettijärvi kattaa Kaldoaivin itäpuolen ja riittää useimmille. Jos haluat vaeltaa Kaldoaivin länsipuolelle asti, tarvitset lisäksi kartan Kaldoaivi + Utsjoki ja Iijärvi. Molemmat kartat ovat mittakaavassa 1:50 000.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com, 0400-939 690

Vaeltaja, ilmoittauduthan viimeistään heinäkuun loppuun mennessä, mielellään jo keväällä!


Hiihtoviikko Kilpisjärvellä vk15/ 2023

1/23: Tilaa reissulle on vielä, tiedustelut ja varaukset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com tai 0400-939 690

Ensi kevään hiihtoviikkomme on perinteiseen tapaan viikolla 15, joka osuu nyt pääsiäiseen. Lähtöpäivä on pitkäperjantain ilta.

Huhtikuussa hanget ovat parhaimmillaan, ja päivässä riittää valoisaa aikaa enemmän, kuin jaksamme hiihtää.

Majoitumme tuttuun paikkaan, Retkeilykeskukseen, aivan Saanan juurelle. Opas vie päiväretkille, tai vaihtoehtoisesti hiihtelet itse omia reittejäsi. Vaeltajille löytyy tuntureilta autio- ja varaustupia niin Suomen, kuin Norjankin puolelta, ja järvillä risteilee latuja tasaisemmasta profiilista pitäville.

Sauna on lämpimänä päivittäin, ja rannasta saatat löytää avannonkin. Iltaohjelmat ja ohjatut venyttelyt tilanteiden mukaan.

Paikalliset yrittäjät järjestävät viikon mittaan erilaisia retkiä mm Haltille.

Lähdemme pe-iltana 7.4.2023 ja palaamme lauantaina 15.4.2023

Hinnat: 2 hengen huone tai mökki 860 €/ hlö

3 hengen mökki                         800 €/ hlö

4 hengen mökki                         740 €/ hlö

Hinta sisältää edestakaisen bussimatkan, majoituksen, liinavaatteet, aamiaiset, retkieväät, päivälliset buffet-pöydästä, saunan päivittäin ja hiihto-oppaan palvelut.

Bussiin pääset Helsingistä, Lahdesta, Jyväskylästä ja matkan varrelta.

 Paikat täytetään varausjärjestyksessä.